T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / ÇATALZEYTİN - Çatalzeytin İmam Hatip Ortaokulu

YÖGEP MART AYI TOPLANTISI YAPILDI

Çatalzeytin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde, YÖGEP Mart ayı etkinlikler kapsamında "Güçlü ve Olumlu Kurum İklimi ve Rutin Oluşturma" konulu toplantı yapıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün "Yönetici Gelişim Programı" (YÖGEP) Mart ayı eylem planı kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enis KIRIŞTI başkanlığında Çatalzeytin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü  Mustafa ÇELEN  ve Okul Müdürlerinin katılımıyla"Güçlü ve Olumlu Kurum İklimi ve Rutin Oluşturma" konulu toplantı yapıldı. Toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enis KIRIŞTI; okul kültürünün tüm boyutları ile ele alınması gerektiğini, okul-çevre ilişkisinin sorunsuz bir şekilde yürüyebilmesi için  kurulacak olan iletişim bağlarının güçlü ve kusursuz olması gerektiğini, Okul çalışanları , öğrenciler ve veliler oluşan kültürden ve iklimden etkileneceklerinden dolayı yöneticilerin son derece dikkat etmeleri gerektiğini, göreve yeni başlayan bir öğretmene karşı baskıcı bir yaklaşımla iletişime geçilmesi durumunda olumsuz okul kültürünün etkisiyle heyecanını kaybedebilir, yılgınlık yaşayabilir, çaresizliği öğrenebilir ve giderek tükenmişlik sendromu yaşayabilir ve süreç içerisinde rutin işlerle uğraşan, doğru işler yapmak yerine işi doğru yapmaya çalışan sıradan bir devlet memuruna dönüşebileceğini, bu nedenle doğru yönlendirmenin ve iletişim kurmanın son derece önemli olduğunu söyledi.                               

İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa ÇELEN,  Okul kültürü bir yandan içinde bulunduğu toplumun kültüründen etkilenirken bir yandan da o kültürün sahip olması gereken değerlerimiz çerçevesinde değişmesine olumlu yönde etki eder. Bir okulda her açıdan gelişmenin sağlanabilmesi için, olumlu bir okul ikliminin oluşturulması şarttır. Aksi taktirde mutsuzluğun, baskının, olduğu bir ortamda hiçbir alanda verim alınması mümkün olmayacağını söyledi.

Okul kültürünün oluşturduğu gizli psikoloji görülemezken, bu psikolojinin yansımaları, okuldaki iş ve işlemlere yön veren boyutları gözlenebilir. Bu yansımaları Belirli gün ve haftalar kapsamında yapmış olduğumuz 24 Kasım ve 18 Mart programında çok net bir şekilde gözlemlendiğini vurguladı. Kültürün bu gözlenebilen yansımalarına okul ikliminin olumlu etkileri olduğunu söyledi.

          İlçe Milli Eğitim Müdürü Enis KIRIŞTI,  Güçlü ve Olumlu Kurum İkliminin sağlandığı bir okulda her alanda başarının yakalanacağını söyledi. Toplantıya katılanların görüşü alınarak toplantıya son verildi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.03.2022 - Güncelleme: 28.03.2022 11:44 - Görüntülenme: 127
  Beğen | 0  kişi beğendi